Hacker verdient geld door lekken …

Van de NPO en Dumpert tot Phillips en het Algemeen Dagblad: al hun websites zijn al eens gehackt door de 19-jarige Zawadi Done uit Heerjansdam. Hij maakt er verder geen misbruik van, maar meldt het gewoon netjes, waarna hij vaak een financiële beloning krijgt. Een keer ving hij bijvoorbeeld achthonderd euro voor twee uurtjes hacken, en hij heeft ook al een stuk of twintig keer kwetsbaarheden bij de Nederlandse overheid blootgelegd.

In deze aflevering van Nieuw Geld vertelt hij hoe hij te werk gaat en gingen we met hem naar RevSpace in Den Haag, een plek waar hackers samenkomen om te praten over technologie, workshops te organiseren en – natuurlijk – te hacken.

VICE Money presenteert ‘Nieuw Geld’, een videoserie, mede mogelijk gemaakt door ING, over de innovatieve manieren waarop jonge mensen tegenwoordig hun boterham verdienen.Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page