Geld verdienen zonder jezelf in …

Als je geld wil verdienen door te investeren, zul je eerst ergens wat kapitaal vandaan moeten toveren – bijvoorbeeld door het te lenen. Maar hoe voorkom je dat je in de schulden belandt?

In de tweede aflevering van Het Geldspel onderzoekt Abel van Gijlswijk welke gevaren er schuilen achter geld lenen, en hoe banken überhaupt in elkaar zitten. En wat het bijvoorbeeld betekent dat banken ook geld kunnen uitgeven dat niet eens fysiek bestaat, en ze het dus niet bij iemand anders weg hoeven te halen.

Abel spreekt onder andere af met Hans Zandvliet, die miljoenen verdiende aan de Flippo, maar daarna zijn imperium in elkaar zag storten en nu diep in de schulden zit. Ook komt hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen aan het woord, die Nederland “wereldkampioen hypotheekschulden” noemt en zegt dat een volgende financiële crisis niet ver weg is, zolang we op dezelfde manier met schulden om blijven gaan. “We lopen langs de rand van een vulkaan, en op een gegeven moment storten we er weer met z’n allen in.”Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page