Zit er nog toekomst in …

Cryptocurrency wordt door velen gezien als eerlijker alternatief voor ons financiële systeem. Maar kan ‘het nieuwe goud’ die verwachtingen waarmaken?

De derde aflevering van Het Geldspel gaat over de potentie van crypto en blockchain. Abel van Gijlswijk stelt de vraag wat er moet gebeuren om crypto mainstream te maken, en welke gevaren eraan kleven. Het is bijvoorbeeld erg gevoelig voor speculatie – zelf was hij op een ochtend in één keer 50.000 euro aan bitcoins kwijt.

Hij spreekt onder andere af met een man uit Estland, die een container vol computers gooide om coins te minen – een investering die hem 350.000 kostte – en met de oprichter van stichting De Florijn, die zegt dat het steeds duidelijker wordt dat de Bitcoin “op alle fronten een plundermunt is”

Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page