Η Ιστορία της Μετανάστριας που …

Το VICE συνάντησε την Click Ngwere, μετανάστρια από την Ζιμπάμπουε, για να αναδείξει την ιστορία της, που έγινε σύμβολο για 40,3 εκατομμύρια ανθρώπους, που βρίσκονται υποδουλωμένοι σε όλο τον κόσμο.

Η Click Ngwere αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ζιμπάμπουε και να έρθει στην Ελλάδα με υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Το 1993, ακολούθησαν δύο χρόνια απομόνωσης, αφού βρέθηκε κλειδωμένη, υποδουλωμένη και αναγκασμένη να εργάζεται ως οικονόμος και νταντά σε ένα σπίτι στην Αθήνα, χωρίς να πληρώνεται. Όπως είπε η ίδια, «με άφηναν να βγαίνω έξω από το σπίτι, μόνο αν ήταν και οι ίδιοι μαζί μου. Με έβγαζαν βόλτα όπως βγάζουν ένα σκυλί και με διέτασσαν φωνάζοντάς μου».

Η Click ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει και σε γειτονικά σπίτια για να καθαρίσει, ενώ η οικογένεια ήταν αυτή που τελικά έπαιρνε τους μισθούς που η ίδια είχε δουλέψει. Δεν έβγαλε ποτέ χρήματα, στα δύο αυτά χρόνια που ήταν «αιχμάλωτη». «Μου έδωσαν ένα φλιτζάνι, ένα κουτάλι και ένα πιάτο και μου είπαν ότι αυτά είναι τα πράγματα που θα χρησιμοποιείς και όταν τα πλένεις, μην τα πλένεις μαζί με τα δικά μας, αλλά έξω, με διαφορετικό σφουγγάρι», εξομολογείται η ίδια.

Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page