Συναντήσεις Γυναικών στην Ελλάδα για …

Η Νιόβη Αναζίκου εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Άννα Δημητρίεβιτς, πρώην μοντέλο και ηθοποιό, που διοργανώνει στην Ελλάδα συναθροίσεις γυναικών που ονομάζονται «Κόκκινη Σκηνή».

Παλιότερα οι κλειστές αυτές συναντήσεις γίνονταν μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της γυναικείας περιόδου γι’ αυτό και πήραν το όνομα «Κόκκινη Σκηνή». Οι συγκεντρώσεις αυτές είναι εμπνευσμένες από το παγκόσμιο κίνημα Red Tent Doula, ενώ παρόμοιες γίνονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και από άλλες doules, δηλαδή από βοηθούς μητρότητας όπως είναι και η Άννα. Σε αυτές τις συναθροίσεις οι γυναίκες υμνούν την γυναικεία φύση, ενώ παράλληλα ενημερώνουν για θέματα που τις αφορούν.

Μέσα από αυτό το κίνημα, αναβιώνει ένα αρχαίο έθιμο με κύριο θέμα τη μητρότητα, τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα με επίκεντρο τη γυναίκα, από τη γέννησή της μέχρι τα γεράματά της. Βασίζεται στα παραδοσιακά πρότυπα αρχαίων φυλών, σύμφωνα με τα οποία οι μεγάλες γυναίκες συμβουλεύουν τις νεότερες πώς να σέβονται και να βοηθούν το σώμα τους, ιδιαίτερα πριν, κατά την διάρκεια και μετά από την εγκυμοσύνη τους.

Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page