Ο Έλληνας Rocky

Ακολουθήσαμε τον πυγμάχο Στέλιο Παπαδόπουλο στην προετοιμασία του μέχρι και τον αγώνα απέναντι στον έμπειρο Κολομβιανό μποξέρ Devis Perez.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι ένας πυγμάχος από τη Νέα Πέραμο Καβάλας, που έζησε το όνειρο των ΗΠΑ -συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες- όπου αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια. Εκεί προπονητής του ήταν ο φημισμένος Rob Sale, στο γυμναστήριο Wild Card, από όπου έχουν περάσει θρύλοι του μποξ, όπως ο Manny Pacquiao και ο Miguel Cotto.

Πριν από δύο χρόνια και όντας αήττητος για εννιά αγώνες στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα για να κερδίσει τίτλο της ομοσπονδίας WBU. Μίλησε στον Παύλο Τουμπέκη για τα πολιτισμικά σοκ που υπέστη στην Αμερική, για το σκληρό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθεί και τον Sylvester Stallone, που είναι θαυμαστής του Έλληνα πυγμάχου.

To Golden Boy, δηλαδή Χρυσό Αγόρι, όπως είναι το παρατσούκλι του Στέλιου Παπαδόπουλου, μπήκε στον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων από πολύ μικρός, κατακτώντας πανελλήνια πρωταθλήματα, τόσο στην πυγμαχία όσο και στο kickboxing.

Λίγο πριν φύγει για την Αμερική, είχε μετακομίσει για κάποιο διάστημα στην Αθήνα, για να έχει περισσότερες ευκαιρίες και παιχνίδια ως kickboxer. Ωστόσο, ο προπονητής του στην Αθήνα, ο Γρηγόρης Μάλλιος, επέμενε να ακολουθήσει αυστηρά την πυγμαχία. Έτσι, μεσολάβησε για το μεγάλο ταξίδι του Έλληνα μποξέρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το όνειρο ξεκίνησε.

Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page