Υποβρύχιο Ράγκμπι

Παίξαμε υποβρύχιο ράγκμπι, ένα από τα πιο ασυνήθιστα, αλλά και πιο απαιτητικά αθλήματα που μπορεί να γνωρίσει κάποιος.

Ο δημοσιογράφος του VICE, Παύλος Τουμπέκης, πέρασε μια μέρα με τον Αλέξανδρο Ρίζο, έναν από τους πρωτοπόρους του υποβρύχιου ράγκμπι στην Ελλάδα και πήρε μέρος σε μια προπόνηση της ομάδας «Φυσαλίς». Το διαφορετικό στοιχείο είναι πως οι προπονήσεις της ομάδας είναι μικτές, δηλαδή παίζουν μαζί άνδρες και γυναίκες. Το υποβρύχιο ράγκμπι είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την άπνοια με τις δυναμικές επαφές μεταξύ των παικτών. Παίζεται σε πισίνες βάθους πέντε μέτρων από δύο ομάδες των έξι ατόμων η καθεμία. Στόχος της κάθε ομάδας είναι να βάλει την μπάλα στο καλάθι της αντίπαλης ομάδας – όμως το καλάθι βρίσκεται στον πάτο του καταδυτηρίου, οι παίκτες της κάθε ομάδας έχουν το δικαίωμα να «παλέψουν» με τους αντιπάλους τους, ακριβώς όπως και στο επίγειο ράγκμπι, ενώ η μπάλα παίζει μόνο υποβρυχίως.

Η κάμερα του VICE βούτηξε μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες της ομάδας και κατέγραψε εντυπωσιακές σκηνές με υποβρύχιες μάχες. Το τέλος της ημέρας, μας βρήκε ντυμένους και στεγνούς, όχι πολύ μακριά από το κολυμβητήριο, να κάνουμε μια εντελώς ασυνήθιστη αποθεραπεία α λα ελληνικά, μετά την προπόνηση, στη σουβλακερί-στέκι της ομάδας.

Click here to subscribe to VICE: bit.ly/Subscribe-to-VICE

About VICE:
The Definitive Guide To Enlightening Information. From every corner of the planet, our immersive, caustic, ground-breaking and often bizarre stories have changed the way people think about culture, crime, art, parties, fashion, protest, the internet and other subjects that don’t even have names yet. Browse the growing library and discover corners of the world you never knew existed. Welcome to VICE.

Connect with VICE:
Check out our full video catalog: bit.ly/VICE-Videos
Videos, daily editorial and more: vice.com
More videos from the VICE network: www.fb.com/vicevideo
Click here to get the best of VICE daily: bit.ly/1SquZ6v
Like VICE on Facebook: fb.com/vice
Follow VICE on Twitter: twitter.com/vice
Follow us on Instagram: instagram.com/vice

The VICE YouTube Network:
VICE: www.youtube.com/VICE
MUNCHIES: www.youtube.com/MUNCHIES
VICE News: www.youtube.com/VICENews
VICELAND: www.youtube.com/VICELANDTV
Broadly: www.youtube.com/Broadly
Noisey: www.youtube.com/Noisey
Motherboard: www.youtube.com/MotherboardTV
VICE Sports: www.youtube.com/NOC
i-D: www.youtube.com/iDmagazine
Waypoint: www.youtube.com/Waypoint

Share This Page